ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ-ΣΑΜΑΛΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ S.P

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμ. 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα περίπου. Όταν βγει από το φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια, ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα σιροπιάζουμε όταν το σιρόπι είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό. Χρόνος προετοιμασίας: 20′ λεπτά Μερίδες: 10-12 περίπου ΥΛΙΚΑ: 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 8 αυγά 300 γρ. βούτυρο Lurpak 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 400 γρ. ζάχαρη 130 γρ. αμύγδαλο σκόνη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 600 γρ. ζάχαρη 450 γρ. νερό 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ-ΣΑΜΑΛΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ S.P

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η koskal1 λέει:

    Σάμαλι με αβγά και βούτυρο!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *