ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Το ένα μέρος το τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή τσέρκι. Στα άλλα δύο ρίχνουμε το αντίστοιχο χρώμα ανακατεύοντας απαλά και τα βάζουμε σε δύο αντίστοιχα τσέρκια ή ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Βράζουμε το γάλα και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό ,ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τη παχύρρευστη κρέμα. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σ΄ ένα ψηλό τσέρκι 24 τοποθετούμε το κόκκινο παντεσπάνι. Το βρέχουμε με το σιρόπι, αδειάζουμε το 1/3 της μους, βάζουμε το λευκό παντεσπάνι, το ραντίζουμε, αδειάζουμε την μισή μους από αυτή που έμεινε. Καλύπτουμε και με το πράσινο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Την υπόλοιπη μους την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους που έμεινε. Μερίδες: 14 Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι 10 αυγά λίγες σταγόνες κόκκινο και πράσινο χρώμα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: 900 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη Nestle dessert 450 γρ. γάλα 600 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη Arl

ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

12 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Alex Tsani λέει:

    συμφωνώ απολύτως 

  2. Ο/Η Alex Tsani λέει:

    teleio

  3. Ο/Η BillieThePurple λέει:

    Get the party started – Shirley Bassey

  4. Ο/Η Erato Karvouna λέει:

    αν ψήσω τα παντεσπάνια από την προηγούμενη μέρα,φτιάξω και τη μους και συναρμολογήσω την τουρτα την επόμενη θα έχουν γίνει μπαγιάτικα τα παντεσπάνια??

  5. Ο/Η Peter Komninos λέει:

    krima που φαινεται θολο

  6. Ο/Η lunaticladybc λέει:

    giati koskinizoume to aleyri???

  7. Ο/Η xrysa dede λέει:

    για να γινει αφρατη η τουρτα!

  8. Ο/Η LaTeatrina λέει:

    οταν κοσκινιζουμε το αλευρι, το κεικ παντα βγαινει πιο αφρατο!!

  9. Ο/Η lunaticladybc λέει:

    thank you :)

  10. Ο/Η piiiinkgirl23 λέει:

    faousa…posa avga????

  11. Ο/Η mariasigma87 λέει:

    αν δεν εχουμε φουρνο με αερα και τα ψησουμε ενα ενα πειραζει?θα κατσουν?

  12. Ο/Η ariadne katsanevaki λέει:

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ 12:55’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *