Syntagi: Εύκολος μουσακάς με μπεσαμέλ Philadelphia

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30 λεπτά Για 2 άτομα Υλικά 2 φλάσκες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες Αλάτι Ελαιόλαδο 200 γρ. χοντροκομμένο κεφαλοτύρι 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη Για τη μπεσαμέλ Philadelphia 25 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλεύρι 500 γρ. γάλα 200 γρ. Philadelphia Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο μοσχοκάρυδο 2 κρόκους αυγών Για τον κιμά 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια 2 σκελίδες σκόρδο Λίγη κανέλα Αλάτι Πιπέρι ½ κούπα κόκκινο κρασί ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά, απλώνοντάς τον, χωρίς να ανακατεύετε. Αφήνετε να ψηθεί καλά και αφού περάσουν 2-3 λεπτά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και τον σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες ενός εκατοστού. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C για 10-12 λεπτά. Για να φτιάξετε τη σάλτσα μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σχηματιστούν σβώλοι. Ξαναβάλτε τη σάλτσα στη φωτιά και αφήστε τη να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε στη σάλτσα το Philadelphia, το οποίο αρχίζει να λιώνει και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μετά προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει ελάχιστα, προσθέτετε τους δύο κρόκους των αυγών και ανακατεύετε. Για το στήσιμο, λαδώνετε 2 μικρά πυρίμαχα σκεύη και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Στρώνετε τις μισές μελιτζάνες και πασπαλίζετε με λίγο τυρί. Απλώνετε τη μισή σάλτσα του κιμά και στρώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, το υπόλοιπο τυρί και τον κιμά. Τέλος, προσθέτετε τη μπεσαμέλ Philadelphia, ψήνετε στους 180˚C πάνω-κάτω για 45 λεπτά. Αφήστε τον να κρυώσει για να διευκολυνθείτε στο σερβίρισμα

Syntagi: Εύκολος μουσακάς με μπεσαμέλ Philadelphia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *