Syntagi: Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και με ελαφριά μπεσαμέλ με Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά Άτομα: 4 άτομα Υλικά 16-18 κανελόνια 5 κουταλιές ελαιόλαδο 600 γρ. σπανάκι ζεματισμένο 700 γρ. βρασμένο κοτόπουλο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 600 γρ. σάλτσα τομάτας 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα Για τη μπεσαμέλ Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά 25 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλεύρι 550 ml γάλα 200 γρ. Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 2 κρόκους αβγών Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Για να φτιάξετε τη σάλτσα μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και την αφήνετε να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε στη σάλτσα το Philadelphia, το οποίο αρχίζει να λιώνει, και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτετε τους δύο κρόκους των αβγών και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τέλος τα 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση. Τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο, περιχύνετε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Ψήνετε τα κανελόνια σκεπασμένα στον φούρνο για 25-28 λεπτά και τα τελευταία 7-8 λεπτά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό από πάνω.

Syntagi: Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και με ελαφριά μπεσαμέλ με Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *