Syntagi: ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ – Βανίλια

Φτιάχνω εύκολα σπιτικό παγωτό – Χωρίς παγωτομηχανή Εδώ και κάποια χρόνια φτιάχνω το δικό μου παγωτό. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά. Ποια είναι τα «μαγικά» συστατικά που δίνουν στο παγωτό πιο ωραία υφή; Αλκοόλ: το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να μην παγώνει. Βάζοντας μικρή ποσότητα στο παγωτό, το βοηθάμε να αποκτήσει πιο μαλακή υφή. Προσοχή όμως να μην το παρακάνουμε, διότι το αποτέλεσμα θα είναι να μην παγώσει καθόλου. Η σωστή ποσότητα είναι 1 έως 3 κουταλιές της σούπας ανα λίτρο παγωτού. Ζάχαρη: κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το αλκοόλ. Λιπαρά: τα πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικά παγώνουν δυσκολότερα, γι’αυτό επιδρούν θετικά στη υφή του παγωτού. Δεν χρειάζεται όμως να βάλουμε μόνο κρέμα γάλακτος για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Με τη συνεργασία των άλλων «μαγικών» συστατικών μπορούμε να έχουμε ένα ωραιότατο παγωτό χωρίς να καταλήξουμε σε υπερκατανάλωση θερμιδων. Καλό είναι να παίζουμε μεταξύ πλήρους γάλακτος και κρέμας γάλακτος. Ο,τιδήποτε με λιγότερα λιπαρά θα επιδράσει στην υφή. Επίσης, όταν βάζουμε γιαούρτι, προτιμότερο είναι το πλήρες στραγγιστό. Αυγά: χρησιμοποιούμε μόνο τους κρόκους (ενίοτε και τα ασπράδια). Κάνουν το παγωτό πολύ μαλακό και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κατά βούληση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ανά λίτρο παγωτού μπορούμε να προσθέσουμε από 2 μέχρι και 8 κρόκους απο αυγά μεσαίου μεγέθους.

Syntagi: ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ – Βανίλια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

7 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Antonis Cooken λέει:

    ksts45 – Εννοείται ότι μπορείς να βάλεις ότι εσύ προτιμάς. Η γεύση καθορίζεται από τι αρέσει στο καθένα προσωπικά και μάλιστα υπάρχουν διάφορα αρωματικά στο εμπόριο που μπορείς να παίξεις  με τις γεύση παγωτού ! Αντε και αν το φτιάξεις με άλλες γεύσεις ενημέρωσε με να το δοκιμάσω και εγώ!!

  2. Ο/Η Antonis Cooken λέει:

    Mrs anw katw – Μμμμ… ωραίο ακούστηκε σαν ιδέα με τα oreo και την μερέντα (θα το δοκιμάσω στο προσεχές μέλλον), απλά με την μπανάνα έχω τις ενστάσεις μου μιας και όταν παγώνει δημιουργεί μια αίσθηση ολίγον τι “γλοιώδες” και αυτό δεν ξέρω πόσο αρέσει σε όλους! Πάντως σε ευχαριστώ για το μήνυμα !

  3. Ο/Η ksts45 λέει:

    σε ευχαριστω θα τη δοκιμασω σιγουρα

  4. Ο/Η Antonis Cooken λέει:

    ksts45 – Στο συγκεκριμένο παγωτό φίλε μου είναι απαραίτητα μιας είναι είναι η συνταγή του κλασικού παγωτού που έχει ως βάση την κρεμ ανγκλέζ (που περιέχει συνήθως κρόκους αυγών). Αν όμως θέλεις να αποφύγεις τα αυγά προτίμησε την δεύτερη συνταγή που έχω, το: SUPER ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
    Καλή Επιτυχία !

  5. Ο/Η Mrs anw katw λέει:

    έκανα την ίδια συνταγή χωρις αυγά κ προσθεσα τη μια oreo κ την άλλη μερέντα κ πολτοποιημενη μπανανα και βγήκε αφράτο και νόστιμο.δεν ξέρω αν με αβγά βγαίνει ακόμη καλύτερο δεν δοκιμασα ακομη.

  6. Ο/Η ksts45 λέει:

    εκει που βαζεις τις δυο βανιλιες, θα μπορουσα αντι γι αυτες να βαλω γευση μπανανας ή φραουλας η καποια αλλη ?

  7. Ο/Η ksts45 λέει:

    ειναι τα αυγα απαραιτητα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *