Syntagi: Πειραγμένο γιουβέτσι κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες Για 6 άτομα Υλικά 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 500 γρ. κριθαράκι χοντρό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. Philadelphia με Γιαούρτι 1 τομάτα ψιλοκομμένη 400 γρ. σάλτσα τομάτας 1 κουταλιά πελτέ τομάτας Λίγο ελαιόλαδο 1 ξύλο κανέλας 4-5 κόκκοι μπαχάρι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το θωρακίζετε καλά από όλες τις μεριές. Ρίχνετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτετε τις τομάτες, τη σάλτσα τομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε επίσης το κριθαράκι και 4 φλιτζάνια νερό και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για ½ ώρα μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά. Παράλληλα θα έχει ψηθεί και το κοτόπουλο. Τέλος, προσθέτετε το Philadelphia και ανακατεύετε για να λιώσει παντού.

Syntagi: Πειραγμένο γιουβέτσι κοτόπουλο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *