Syntagi: Φιλετίνια από μπούτι κοτόπουλο με ψητές τομάτες και σάλτσα Philadelphia

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Για 4 άτομα Υλικά 4 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες 100 γρ. Philadelphia 2 σφηνάκια λευκό κρασί Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 20 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμο Εκτέλεση 1. Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου (6-7 φέτες για την κάθε ντομάτα). 2. Κόβετε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. 3. Σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο ώστε να πάει παντού. 4. Τοποθετείτε τις ντομάτες στο ταψί, πασπαλίζετε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη. 5. Περιχύνετε με ελαιόλαδο τις ντομάτες και τις βάζετε στο φούρνο σε λειτουργία γκριλ για 8-10 λεπτά. 6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνετε να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλου. 7. Σοτάρετε και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 8. Το κοτόπουλο θα πάρει χρώμα από όλες τις μεριές και επειδή τα κομμάτια είναι μικρά, θα ψηθεί πάρα πολύ γρήγορα. 9. Όταν τα κομμάτια κοτόπουλου έχουν πάρει χρώμα και είναι έτοιμα, σβήνετε με το κρασί και, πριν εξατμιστεί εξ ολοκλήρου, προσθέτετε τα 100 γραμμάρια Philadelphia. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσει το Philadelphia και να δημιουργηθεί μια νόστιμη σάλτσα. 10. Σε ατομικά πιάτα, σερβίρετε από 6-7 ψημένες φέτες ντομάτας, από πάνω τοποθετείτε τα μικρά κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Syntagi: Φιλετίνια από μπούτι κοτόπουλο με ψητές τομάτες και σάλτσα Philadelphia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *