Syntagi: Χταπόδι Ξιδάτο

Για να απολαύσετε το χταπόδι δεν χρειάζετε να βρεθείτε σε παραθαλάσσια περιοχή…Αγοράστε το από το ιχθυοπωλείο της γειτονιάς σας και μαγειρέψτε το όπως σας προτείνει ο Νίκος Γιαλούρης, σεφ του Κτήματος Νικολέλη… Καλή σας όρεξη! Υλικά 1κιλό Χταπόδι 50ml Ξύδι κόκκινο 250ml Ελαιόλαδο 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα 2 κρεμμύδι ξερό 3 φύλλα δάφνης Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Εκτέλεση Κόβουμε το κεφάλι από το χταπόδι και του αφαιρούμε τα μάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά με ένα ποτήρι νερό, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και τα φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά. Με ένα μαχαίρι θα ελέγξουμε αν το χταπόδι έχει μαλακώσει. Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφού το χταπόδι μας έχει κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και είμαστε έτοιμη. Καλή μας όρεξη .

Syntagi: Χταπόδι Ξιδάτο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η GiaNtakos λέει:

    Προσοχή, αν το δεντρολίβανο δεν είναι από το κτήμα Νικολέλη, το χταπόδι θα πάθει γάγγραινα και η συνταγή δε θα πετύχει! Επιβεβαιωμένο!

  2. Ο/Η aposapes λέει:

    koryfaios o mageiras ton paw poly epagelmatias

  3. Ο/Η HelleniCowboy Sei λέει:

    bravo eimai foititis k me ftia3es twra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *