Syntagi: GreekFoodTv☼ Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά. Για τη συνταγή, πατήστε το βελάκι. Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 10-12 μερίδες Για το Σιρόπι 3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη 5 φλιτζ./1200 ml νερό 2 ξυλάκια κανέλλας 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού Για τον Χαλβά ¼ φλιτζ. κουκουνάρι ¾ φλιτζ. χοντροκομμένα φιστίκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα και επιπλέον για το γαρνίρισμα 1 φλιτζ./240 ml ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 φλιτζ. χοντρό σιμιγδάλι ½ φλιτζ. ξανθές σταφίδες Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κ.γ. κανέλλα, και επιπλέον κανέλλα για το γαρνίρισμα 1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κανέλλα και τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά, για ένα ρευστό σιρόπι. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 2. Σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει. Προσθέτουμε αργά-αργά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο, για 10 λεπτά. 4. Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλλας και τη φλούδα από το σιρόπι. Βγάζουμε τον χαλβά από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι πολύ αργά μέσα στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. (Πολύ προσεχτικά ώστε να μην καούμε γιατί θα κοχλάσει αμέσως). Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι από το σιμιγδάλι και να σφίξει ο χαλβάς, για 7-10 λεπτά. Θα είναι κοκκώδης και θα έχει το χρώμα του μελιού. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε στο μείγμα 2 κουταλάκια κανέλλα και όταν είναι έτοιμος τον ρίχνουμε σε μια φόρμα από ζελατίνη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει τελείως. Βγάζουμε τον χαλβά από τη φόρμα, τον γαρνίρουμε με φιστίκια στις ραβδώσεις και τον πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Syntagi: GreekFoodTv☼ Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η λογοθεραπευτής Τζουραμάνης λέει:

    3:33 κρίμα … Μόλις χθες μου τελείωσε :(

  2. Ο/Η GreekFoodTV λέει:

    The english one will be uploaded soon!

  3. Ο/Η nvitos λέει:

    Το ασπρο απο το λεμονι πικριζει το γλυκο 😉

  4. Ο/Η eliasmica λέει:

    ο χαλβάς δεν είναι ελληνικός,αλλά είσαι τόσο όμορφη που δεν μπορώ να σου πάω κόντρα……………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *