Syntagi: Καρυδόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά Για 25 άτομα ΥΛΙΚΑ 5 αβγά 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 215 αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 γρ. μπείκιν πάουντερ 185 γρ. σιμιγδάλι χοντρό Για το σιρόπι 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 1 κανέλα Φλούδα από ένα πορτοκάλι Για την κρέμα Philadelphia 300 γρ. Philadelphia Χυμός από ένα πορτοκάλι 40 γρ. άχνη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα βράζετε το σιρόπι, δηλαδή το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτετε μέσα μια κανέλα και φλούδα από ένα πορτοκάλι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ. Στο μίξερ με το σύρμα ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα καρύδια, ανακατεύετε και το τοποθετείτε σε 2 βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψιά διαστάσεων 22Χ25. Τα ψήνετε στον φούρνο στους 170˚C για 40-45 λεπτά. Την ώρα που ψήνεται η καρυδόπιτα, ανακατεύετε το Philadelphia μαζί με τον χυμό από το πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ ή μίξερ, και δημιουργείτε μια κρέμα. Προσθέτετε το σιρόπι κρύο στη ζεστή καρυδόπιτα, μόλις βγει από τον φούρνο. Σερβίρετε σε κομμάτια μαζί με μια μεγάλη κουταλιά κρέμα Philadelphia.

Syntagi: Καρυδόπιτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *