Γλυκές αλχημείες- Πανακότα με Blue cheese

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας και το blue cheese. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό χλιαρό, προσθέτουμε τα πιπέρια και με αυτό σερβίρουμε την πανακότα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Μερίδες: 6 φορμάκια

TIP: Συνοδεύεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα, ντομάτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
100 γρ. γάλα φρέσκο
70 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
200 γρ. blue cheese Castello Danablu

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
300 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
1 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένα πιπέρια (άσπρο, μαύρο, κόκκινο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *