ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε την μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη βανίλια, το λεμόνι και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ. Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη. Όπως την βγάζουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 8 – 10

ΥΛΙΚΑ:
900 γρ. μυζήθρα ανάλατη
225 γρ. βούτυρο
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σταφίδες ξανθιές
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουερ (60 γρ. περίπου)
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
6 αβγά
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
150 γρ. ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *