ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΑΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90οC. Λιώνουμε την κουβερτούρα στο microwave ή σε μπεν μαρί και ομογενοποιούμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη στους 90οC, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια NESTLE DESSERT
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
80 γρ. μέλι
220 γρ. φιστίκια κάσιους
220 γρ. φιστίκια Αιγίνης
220 γρ. φρούτα γλασαρισμένα
100 γρ. αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια NESTLE DESSERT
150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
20 γρ. Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *