ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσουν και ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το ροδόνερο και τις κοπανισμένες μάντολες και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ψηλό τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 30 λεπτά και για άλλα 30 – 40 λεπτά στους 160º C. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να βγει στεγνό και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγα λεπτά παραπάνω.
Για τη σως
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 16

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
600 γρ. αλεύρι
200 γρ. μάντολες κόκκινες κοπανισμένες
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γρ. ροδόνερο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *