ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.). Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε το ρούμι και το νερό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 8 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τους κολλάμε ανά δύο με τη γκανάζ κρύα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ:
300 γρ. βούτυρο γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
25 γρ. νερό
110 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ρούμι μαύρο
600 γρ. αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ:
500 γρ. κουβερτούρα equatoriale 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Βράζουμε την κρέμα αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *