ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-STOLEN

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τα 175 γρ. άχνη και τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και όταν ενοποιηθούν τα γλυκά ρίχνουμε τα αρωματικά, τους ξηρούς καρπούς, το λικέρ μαστίχας και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Θα αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη, θα την αφήσουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί, θα την χωρίσουμε στα δύο, θα την πιέσουμε σε κυκλικό σχήμα πάχους 2 εκ. Θα διπλώσουμε τον κύκλο στα δύο αφήνοντας το κάτω μέρος να εξέχει 1 εκ. περισσότερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC για 50-55 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφουμε τα Stollen με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 16

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. αλεύρι
175 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. βούτυρο Lurpak
250 γρ. τυρί κρέμα Arla Buko
2 αυγά
50 γρ. λικέρ μαστίχας
5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή (½ κουτ. του γλυκού τριμμένη μαστίχα)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθή
150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γρ. πορτοκάλι γλασσέ
50 γρ. βούτυρο Lurpak
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *