Syntagi: Σάμαλι Χιώτικο samali xiotiko @ www.diytv.gr

Δείτε και άλλες συνταγές στο http://diytv.gr/glyka.html Μία Χιώτικη λιχουδιά από την Αλεξία Σαπέρα. Θα χρειαστούμε: Για το σάμαλι: 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γιαούρτι 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη Λεπτά αμύγδαλα Για το σιρόπι: 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 1κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 1 κουταλάκι του γλυκού στυμμένο λεμόνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό Τυπώστε την εκτέλεση από το http://diytv.gr/glyka/90

Syntagi: Σάμαλι Χιώτικο samali xiotiko @ www.diytv.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Έφτασες σε αυτή τη συνταγή γιατί έψαξες για:

σαμαλι, σεφοναιρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

5 Σχόλια

  1. Ο/Η Crysmatic λέει:

    why does my samali run over the edges while it’s cooking??

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Ο/Η TheEllaellos λέει:

    BTW do you understand the instructions in the video (commenting in English and all)? She says the batter, once spread in the baking tin, should rest for 3 hours…Maybe that could spare you the soaking?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Ο/Η TheEllaellos λέει:

    I am not the uploader but I will take a guess…Either your mould is too small or you added too much baking powder.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Ο/Η TheEllaellos λέει:

    I am quite surprised that it doesn’t work…I will try this recipe today!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Ο/Η Crysmatic λέει:

    I’ve tried a half dozen recipes. I think l found it. I let the simigdali soak in hot milk for 30′ and add the baking powder right before putting it in the oven.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *