Syntagi: Σάμαλι Χιώτικο samali xiotiko @ www.diytv.gr
Δείτε και άλλες συνταγές στο http://diytv.gr/glyka.html Μία Χιώτικη λιχουδιά από την Αλεξία Σαπέρα. Θα χρειαστούμε: Για το σάμαλι: 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γιαούρτι 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη Λεπτά αμύγδαλα Για το σιρόπι: 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 1κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 1 κουταλάκι του γλυκού στυμμένο λεμόνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό Τυπώστε την εκτέλεση από το http://diytv.gr/glyka/90
Syntagi: Σάμαλι Χιώτικο samali xiotiko @ www.diytv.gr
why does my samali run over the edges while it’s cooking??
BTW do you understand the instructions in the video (commenting in English and all)? She says the batter, once spread in the baking tin, should rest for 3 hours…Maybe that could spare you the soaking?
I am not the uploader but I will take a guess…Either your mould is too small or you added too much baking powder.
I am quite surprised that it doesn’t work…I will try this recipe today!
I’ve tried a half dozen recipes. I think l found it. I let the simigdali soak in hot milk for 30′ and add the baking powder right before putting it in the oven.