Syntagi: Κεμπάπ Γιαουρτλού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 13-15 λεπτά Υλικά Για τα κεμπάπ 100 γρ. κιμάς αρνίσιος 200 γρ. κιμάς χοιρινός 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ½ κουταλάκι κύμινο ½ κουταλάκι πιπέρι 1 κουταλάκι Καγιέν 1 κουταλάκι σουμάκ 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο Αλάτι Λίγο ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα Πίτες για σουβλάκια 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 300 γρ. Philadelphia με Γιαούρτι 90 ml ελαιόλαδο 40 ml νερό ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλους τους κιμάδες μαζί και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε καλά τον κιμά. Τον αφήνετε σκεπασμένο για 20-30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να πάρει ο κιμάς τη γεύση από τα μπαχαρικά. Πλάθετε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου σας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το Philadelphia, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φέτες και περιχύνετε με το Philadelphia. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Syntagi: Κεμπάπ Γιαουρτλού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *