Syntagi: Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια, σαλάμι και κρεμώδη σάλτσα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά Για 4 άτομα Υλικά 4 μεγάλες μελιτζάνες 200 γρ. σαλάμι αέρος Θάσου ψιλοκομμένο 600 γρ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες 200 γρ. Philadelphia 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί 4 κουταλιές ελαιόλαδο ½ ποτήρι λευκό κρασί 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε ένα μικρό μέρος από τη ψίχα. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνετε τις μελιτζάνες από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πάρα πολύ καλά. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Συνεχίζετε προσθέτοντας το σαλάμι Θάσου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο, γεμίζετε τις μελιτζάνες με τα μανιτάρια, σβήνετε το τηγάνι με το λευκό κρασί, προσθέτετε το Philadelphia κι ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το και να γίνει μια ωραία κρέμα. Απλώνετε την κρέμα Philadelphia πάνω από τα μανιτάρια και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 40-45 λεπτά. Στα 25 λεπτά πασπαλίζετε το τριμμένο κίτρινο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα από δυο κομμάτια μελιτζάνες και πασπαλίζετε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Syntagi: Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια, σαλάμι και κρεμώδη σάλτσα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *