Syntagi: Μοντέρνες μελιτζάνες παπουτσάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Για 4 άτομα Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 250 γρ. σάλτσα τομάτας 1 πρέζα πάπρικα 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη μπεσαμέλ Philadelphia 30 γρ. αλεύρι 30 γρ. βούτυρο 200 γρ. Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά 150 ml ζωμό κότας Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουτάλι βγάζετε τη σάρκα τους και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή ώρα με το αλάτι για να ξεπικρίσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε τον κιμά για 15 λεπτά προσθέτοντας τη σάλτσα τομάτας. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε τον ζωμό, το Philadelphia και ανακατεύετε καλά μέχρι να είναι έτοιμη η μπεσαμέλ. Περιχύνετε τα παπουτσάκια με τη μπεσαμέλ και ψήνετε τα παπουτσάκια στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

Syntagi: Μοντέρνες μελιτζάνες παπουτσάκια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *