Syntagi: Μουσακάς

ΥΛΙΚΑ 6 μεγάλες πατάτες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 πράσα ψιλοκομμένα Μία χούφτα μαϊντανός 200 γρ. Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά Κοκκινιστό μοσχαράκι σε κομμάτια (μπορεί να έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα) Για τη μπεσαμέλ: 8 κουταλιές βούτυρο 8 κουταλιές αλεύρι 500 ml γάλα 1 αβγό Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) Αλάτι Πιπέρι Δεντρολίβανο Μοσχοκάρυδο ΣΥΝΤΑΓΗ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200˚C στον αέρα. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζετε με ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο. Στη συνέχεια σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν βράσουν οι πατάτες, τις βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα σοταρισμένα πράσα, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το Philadelphia κι ανακατεύετε. Τα υλικά πρέπει να αναμειχθούν χωρίς να γίνουν πουρές. Τα αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη. Μόλις το αλεύρι ψηθεί και το μείγμα σας χρυσίσει, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κάνετε το ίδιο προσθέτοντας και το αβγό. Τελειώνετε ρίχνοντας το τριμμένο τυρί (κρατάτε λίγο για πασπάλισμα), αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο. Παίρνετε ένα πυρέξ και στρώνετε στο κάτω μέρος το μείγμα με τις πατάτες. Από πάνω, τοποθετείτε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε κομμάτια ώστε να σκεπάσει τι πατάτες. Τέλος, βάζετε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το τυρί που έχετε κρατήσει στην άκρη. Ψήνετε για 30-35 λεπτά στους 170˚C.

Syntagi: Μουσακάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *