Syntagi: Μπριζολάκια με πατάτες σοτέ και σως Philadelphia

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Για 2 μερίδες Υλικά 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλα 300 γρ. μικρές πατάτες 2 κουταλιές βούτυρο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 120 γρ. Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά ½ ποτηράκι λευκό κρασί Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη μαρινάδα: 1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη Ξύσμα από ένα λεμόνι 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη ½ ποτηράκι ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα υλικά της μαρινάδας, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, τα κλωναράκια του θυμαριού, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού σε κάθετες χοντρές λωρίδες, 4-5 λωρίδες την κάθε μία, τις προσθέτετε μέσα στη μαρινάδα και τις ανακατεύετε καλά.. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο καλά σκεπασμένο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε τις μικρές πατάτες κατά μήκος σε 8 κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζετε τις χοιρινές με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια τις σοτάρετε για 2 λεπτά κι από τις δυο μεριές σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν το τέλος, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το Philadelphia και να κάνει μια ωραία σάλτσα. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτετε τις μικρές πατάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρώμα και να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρετε τις σοταρισμένες πατάτες σε ατομικά πιάτα κι από πάνω τις χοιρινές μαζί με τη σάλτσα.

Syntagi: Μπριζολάκια με πατάτες σοτέ και σως Philadelphia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *