Syntagi: Ομελέτα με κολοκυθάκι, καβουρμά και Philadelphia με Zαμπόν

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά Για 2 άτομα Υλικά 4 αυγά 2 κολοκυθάκια 150 ml ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι λευκό κρασί 150 γραμμάρια Philadelphia με ζαμπόν 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε καλά με άφθονο νερό τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και τα μισά κολοκυθάκια πάλι κατά μήκος στη μέση. Αφαιρείτε με το μικρό μαχαίρι τα σπόρια και κόβετε τα μπαστουνάκια που έχουν προκύψει στα δύο ή στα τρία, ανάλογα με το μήκος τους. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά. Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Όταν τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει, τα αφαιρείτε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και χύνετε το ζωμό που έχει περισσέψει. Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον καβουρμά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζετε, σβήνοντας με το λευκό κρασί και προσθέτετε τα κολοκυθάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τα υλικά σε ένα μπολ και το Philadelphia με Ζαμπόν και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ, σπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τα αυγά. Φτιάχνετε προσεχτικά την ομελέτα και όταν είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε στη μία της μεριά τα κολοκυθάκια με τον καβουρμά και το Philadelphia. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, διπλώνετε την ομελέτα στα δύο, την αφαιρείτε από το τηγάνι πάνω σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Syntagi: Ομελέτα με κολοκυθάκι, καβουρμά και Philadelphia με Zαμπόν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *