Syntagi: Σπαγγέτι με σπιτική σάλτσα πέστο Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά Άτομα: 4 άτομα Υλικά 500 γρ. σπαγγέτι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 8-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό 100 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες Για τη σάλτσα πέστο Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά: 6 κλωνάρια βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά 150 ml ελαιόλαδο 25 γρ. κουκουνάρι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό μαζί με λίγο χοντρό αλάτι. Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε τα ζυμαρικά για 9-10 λεπτά να βράσουν, και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Παράλληλα πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για το πέστο. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν, προσθέτετε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα πέστο ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από πάνω φλοίδες παρμεζάνας και μερικά φύλλα βασιλικού.

Syntagi: Σπαγγέτι με σπιτική σάλτσα πέστο Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *