Syntagi: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας. Εκτέλεση Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄. Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. μερίδες 12 Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά Υλικά 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη4 φλ. τσαγιού νερό½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο1 φλούδα λεμονιού1 φλούδα πορτοκαλιού1 κ.σ. κανέλα1 ξυλάκι κανέλας

Syntagi: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η REBEL79100 λέει:

    PANTA ZESTO TON TROW??????????GOOD RECEIPE THANKS..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *