Syntagi: Cheesecake με cookies και sauce σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψύξης: 2 ώρες Υλικά 400 γρ. Philadelphia 200 γρ. Philadelphia με Γιαούρτι 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη 200 ml κρέμα γάλακτος ½ κλωναράκι φρέσκια βανίλια η σκόνη βανίλια 8 μεγάλα cookies 90 γρ. βούτυρο 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές μέλι 3-4 κουταλιές καθαρισμένο ρόδι για ντεκόρ Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα μπισκότα και τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στα μπισκότα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το βούτυρο με τα μπισκότα. Στρώνετε αυτό το μείγμα κάτω στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά όλη την ποσότητα του Philadelphia, προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλια. Μόλις έχει ανακατευτεί καλά το Philadelphia με τη ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα που είναι στο τσέρκι και γεμίζετε καλά. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και στη συνέχεια αφαιρείτε το τσέρκι. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα μαζί την κρέμα γάλακτος και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε το cheesecake περιχύνοντας με τη sauce σοκολάτας και προσθέτετε λίγο καθαρισμένο ρόδι.

Syntagi: Cheesecake με cookies και sauce σοκολάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *