video Ζαχαρόπαστα

Δείτε οδηγίες για το πως φτιάχνουμε μόνοι μας ζαχαρόπαστα. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε στο site μαγειρικής www.sintagespareas.gr, εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html. Πολλές πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις, θα βρείτε στο άρθρο μας: http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/147-sugarpaste Έχουμε και δυο βίντεο ακόμα: http://www.youtube.com/watch?v=8rLB1By5Hc8 http://www.youtube.com/watch?v=255Uhvrp2Ic

video Ζαχαρόπαστα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

21 Απαντήσεις

  1. Ο/Η sitronellas λέει:

    Είμαστε πολλές κοπέλες από διάφορα μέρη 🙂 Εγώ όμως συγκεκριμένα είμαι από την Καλαμάτα. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια!!!

    • Ο/Η Δωροθέα λέει:

      Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω.. γίνεται να φτιάξω την ζαχαροπαστα χωρίς γλυκερινη και με φύλλα ζελατίνης; αν ναι με ποσ φύλλα.. θα το εκτιμούσα αν έπαιρνα μια απάντηση 🙂

  2. Ο/Η sitronellas λέει:

    Όπως βλέπεις και στο βίντεο, εμείς 1 κιλό βάλαμε. Εάν δεις πως δεν την παίρνει την άχνη το ζυμάρι σου, προσθέτεις λίγο νερό στα χέρια την ώρα που ζυμώνεις. Εξαρτάται και από την μάρκα της άχνης αυτό. Πάντως να μη σου βγαίνει ούτε με το μισό κιλό με αυτές τις αναλογίες δε μου έχει τύχει ποτέ…

  3. Ο/Η knkmary λέει:

    Bre kopelia mou, ti glukerini apo pou tin pires? Farmakeio?

  4. Ο/Η sitronellas λέει:

    H γλυκερίνη μπαίνει για να κάνει τη ζαχαρόπαστα πιο ελαστική. Μπορείς να την παραλείψεις, απλώς είναι πιθανό να σου σπαει πιο εύκολα. Υπάρχει και βρώσιμη γλυκερίνη η οποία χρησιμοποιειται ως αντικατάστατο ζάχαρης πολλές φορές και έχει αρκετή χρήση στη ζαχαροπλαστική.

  5. Ο/Η sitronellas λέει:

    Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Εάν θέλεις να χρωματίσεις ολόκληρη τη δοση, τότε μπορείς να προσθέσεις το χρώμα μέσα στο μπρίκι σου και έτσι να ζυμώσεις κατευθείαν στο χρώμα που θέλεις. Με αυτή τη μέθοδο γλυτώνεις ζύμωμα, αλλα δεν είναι εύκολο να καθορίσεις το πόσο ανοιχτό ή σκούρο θα σου βγει.
    Εάν θέλεις να χρωματίσεις μέρος μόνο της δοσης, τότε, αφού ζυμώσεις τη ζαχαρόπαστα θα κόψεις ένα κομμάτι, θα προσθέσεις το χρώμα που θέλεις και θα ξαναζυμώσεις.

  6. Ο/Η sitronellas λέει:

    Σε φαρμακείο την είχα βρει

  7. Ο/Η Cheryl Willis λέει:

    I like it

  8. Ο/Η sitronellas λέει:

    Θα βάλεις 10-12 φύλλα ζελατίνης. Μπορείς να διαβάσεις και τα άρθρα μας και θα σου λυθούν όλες οι απορίες! 🙂

  9. Ο/Η joannak1974 λέει:

    Σας ευχαριστώ παρα πολύ! :-)

  10. Ο/Η eleni83s λέει:

    mipos einai para polu h axnh? 1 kg einai para polu!!!!
    thn akana 2 fores me 1kg kai ginotan ena xali!!!!
    thn dokimasa me 500gr kai mou vgike ligo sklhrh kai den mporousa na thn anoixo me tipota!!!!
    to apotelesma……… 2.5 kg axnh skon kado!!!!!

  11. Ο/Η sitronellas λέει:

    τι να σου πω, όταν είχα αγοράσει εγώ, της ecofarm, έγραφε πάνω πως τη χρησιμοποιούν οι διαβητικοί ως αντικατάστατο της ζάχαρης (άρα ήταν βρώσιμη). Από τότε έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά, δεν ξέρω τι να σου πω. Μπορεί να παραγγείλει κανείς από το εξωτερικό, έχει η Wilton για παράδειγμα που τη χρησιμοποιεί σε γλυκά, άρα και πάλι είναι βρώσιμη.

  12. Ο/Η sitronellas λέει:

    Εάν κολλάει απλά προσθέτουμε και άλλη άχνη, αρκει να προσέχουμε στο τέλος να μη βγει πάρα πολύ σφιχτή. Ίσα να μην κολλάει στα χέρια.
    Δε γίνεται γυαλιστερή στο τέλος, η ζαχαρόπαστα είναι ματ.
    Επίσης να πω πως αν χρειάζεστε άμεσες απαντήσεις, μπορείτε να κάνετε ερώτηση στο φόρουμ των Συνταγών της Παρέας 🙂

  13. Ο/Η sitronellas λέει:

    Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ποσότητες στη συνταγή (υπάρχει στην περιγραφή του βίντεο). Για μια δόση βάζουμε ένα κιλό άχνη.

  14. Ο/Η ROULA G λέει:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΜΕ ΠΟΣΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ?

  15. Ο/Η Katerina Voreadis λέει:

    Γεια σας , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ….μόλις έκανα την συνταγή σας της ζαχαρόπαστας,μου πήρε περισσότερο από ένα κιλό,αλλα πάλι κολλάει ελαφρά,έτσι πρέπει να είναι?και κάτι άλλο…δεν ειναι γυαλιστερη….έκανα κατι στραβά?
    Θα ήθελα μια απάντησή σας ,παρακαλώ….ευχαριστώ πολύ.

  16. Ο/Η KATERINA VARDAKI λέει:

    και εγω καλαματα μενω. Μωλις εφτιαξα για 2η φορα την ζαχαροπαστα για μπισκοτακια και εγινε τελεια. δεν εβαλα γλυκερινη ομως γιατι δεν ειχα. αλλα νομιζω δεν χρειάζεται.

  17. Ο/Η KATERINA VARDAKI λέει:

    ειστε απο Καλαματα? Συγχαρητηρια για ολα τα ωραια και χρησιμα βιντεο!

  18. Ο/Η CONI BABI λέει:

    Ποση αχνη ζαχαρη χρειαζομαστε για την ζαχαροπαστα;

  19. Ο/Η lucy tourtopoulou λέει:

    ki ego piga eixane alla den einai i vrosimi sosta?

  20. Ο/Η joannak1974 λέει:

    σας ευχαριστω πολυ για το υπεροχο βιντεο που ειναι τοσο κατατοπιστικο. Μια ερωτηση μονο. Ποτε μπορω να ριξω χρωμα ζαχαροπλαστικης?? Αφου το εχω ζυμωσει πρωτα?? Σςα ευχαριστω πολυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *