Κοτόπουλο πικάντικο (από Μαρόκο)

Κοτόπουλο

Κοτόπουλο πικάντικο (από Μαρόκο)
πικάντικη νοστιμιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο διαφορετικά
Ingredients
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από κύβο κότας
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 8 ελιές (χωρίς κουκούτσι)
Instructions
  1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζετε με την κανέλα και την πάπρικα. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο και στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείτε πάλι το κοτόπουλο στο σκεύος και προσθέτετε το τζίντζερ και το ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20’. Προσθέτετε το ρύζι και τα ρεβίθια. Σκεπάζετε ξανά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30’. Ρίχνετε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία από flickr –  hermitsmoores

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *