Syntagi: ΤΟΥΡΤΑ ΟΠΕΡΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τη σκόνη αμυγδάλου και τα 175 γρ. ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου. Σταματάμε το χτύπημα και χτυπάμε τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι. Απλώνουμε το μείγμα σε τρεις λαδόκολλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-12 λεπτά. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό καφέ φίλτρου μαζί με τη ζάχαρη. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ομοιογενοποιούμε καλά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη στους 118οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε μέσα το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου κρυώσει. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα αφρατέψει και ενσωματώνουμε την ιταλική μαρέγκα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γρ. ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 118οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τα 35γρ. ζάχαρη και αδειάζουμε μέσα σ’ αυτά το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου κρυώσει. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ: Σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι βάζουμε ένα μπισκότο και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή βουτυρόκρεμα, καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι καφέ. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε το τρίτο μπισκότο που βρέχουμε πάλι με το σιρόπι του καφέ και τελειώνουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγη ώρα και γλασάρουμε με την επικάλυψη. Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες Μερίδες: 12 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: 4 αυγά 4 κρόκοι αυγού 220 γρ. αμύγδαλο σκόνη 175 γρ. ζάχαρη 4 ασπράδια αυγού (120 γρ.) 100 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 400 γρ. καφές φίλτρου 150 γρ. ζάχαρη 10 γρ. καφές στιγμιαίος ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 170 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο 120 γρ. γάλα 40 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 20 γρ. βούτυρο 500 γρ. βουτυρόκρεμα (βλ. παρακάτω). Την ανακατεύουμε με 10 γρ, καφέ στιγμιαίο και ½ ποτηράκι καφέ εσπρέσσο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ: 5 κρόκοι αυγού 280 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό 360 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου 1 δόση Ιταλική μαρέγκα (βλ. παρακάτω) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ: 2 ασπράδια αυγού (70 γρ.) 100 γρ. και 35 γρ. ζάχαρη 40 γρ. νερό ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Syntagi: ΤΟΥΡΤΑ ΟΠΕΡΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

9 Απαντήσεις

  1. Ο/Η MenmaDragneel λέει:

    το φυλλο χρυσου που το βρισκουμε ρε παιδια?

  2. Ο/Η Mixalis Polideras λέει:

    Sxedon kanena gliko pou ftiaxnis spiti sou den ine diskolo apla xriazete 2 pragmata
    1.Telia organosi(ilika,kouzina)
    2.Ypomoni

  3. Ο/Η ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ λέει:

    …το αποτέλεσµα θα σας δικαιώσει !!!

  4. Ο/Η xrysa dede λέει:

    έχω από όλες τις γλυκές αλχημείες αλλά δεν έχω πολύ χρόνο γιατί τώρα βγάζω τα επεισόδεια της νέας σεζόν θα προσπαθήσω όμως να βάλω και από τα παλιά κάτι ωραίες συνταγές τις εκπομπής.είναι δάσκαλος ο Παρλιάρος και καλός άνθρωπος.

  5. Ο/Η standmanmike λέει:

    τι τσερκι χρειαζεται?εκατοστα?οποιος το δοκιμασε ειχε καλο αποτελεσμα?

  6. Ο/Η Antonis Kontakis λέει:

    ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ…ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕ ΝΟΣΤΙΜΙΑ..ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΒΕΒΑΙΑ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ…ΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΦΑ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΨΥΧΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ…ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΞΙΖΕΙ,

  7. Ο/Η zohangr85 λέει:

    Exeis ki alla tetoia video? Valta an mporeis, einai megalos daskalos o parliaros…

  8. Ο/Η fanprin1992 λέει:

    Γειά σας! Στο μείγμα των αυγών και του σιροπιού στην βουτυρόκρεμα μετά την πρόσθεση του βουτύρου χάλασε η υφή της κρέμας αλλά όχι η γεύση και το άρωμα της…Τί πήγε στραβά?Τί μπορεί να έκανα λάθος?Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

  9. Ο/Η xrysa dede λέει:

    Στα καταστήματα με είδη ζωγραφικής και αγιογραφίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *