video Food IQ ~ Tuna Burger ~ Από επεισόδιο τόνου

Απόσπασμα επεισοδίου ΤΟΝΟΣ εκπομπής Food IQ http://foodiq.gr Πέμπτη & Παρασκευή στις 17.30 στο TV Μακεδονία. Επανάληψη: Τρίτη και Τετάρτη στις 17.30 & Σαββατοκύριακο στις 10.30. Website http://foodiq.gr Η συνταγή: http://foodiq.gr/tunaburger/ Δείτε τη συνταγή και εδώ που την έφτιαξε η Σοφία: http://sistersbeaute.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html Facebook Page http://facebook.com/foodiq.gr ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV website http://www.maktv.gr/articleDetail/0,5136,267004,00.html Tuna Burger ~ Psaroburger τόνου ΥΛΙΚΑ Για τα μπιφτεκάκια τόνου: 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο 4 φρυγανιές 2 κρόκους αυγών Αποξηραμένο εστραγκόν Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λεμόνι Για το burger τόνου: 1 ντομάτα Iceberg Ψωμάκια στρογγυλά 4 κ.σ. μαγιονέζα 4 κ.σ. μουστάρδα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζεις την μια κονσέρβα τόνου μαζί με το λάδι της. Από την δεύτερη κονσέρβα τόνου στραγγίζεις το λάδι, το κρατάς στην άκρη και ρίχνεις μέσα στο μπολ μόνο το φιλέτο. Στην συνέχεια προσθέτεις στο μπολ την τριμμένη φρυγανιά και δύο κρόκους αυγών, οι οποίοι αποτελούν την «κόλλα» που θα δέσει το μίγμα. Ρίχνεις αποξηραμένο εστραγκόν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνεις επίσης ξύσμα λεμονιού για άρωμα και 2-3 σταγόνες λεμονιού για γεύση. Ζυμώνεις καλά το μίγμα με το χέρι. Εδώ χρειάζεται υπομονή! Πιέζεις καλά για να γίνει το μίγμα ομοιογενές και να μπορέσεις να φτιάξεις τα μπιφτεκάκια σου. Ψήνεις τα μπιφτεκάκια τόνου σε αντικολλητικό τηγάνι, στο οποίο έχεις αλείψει ελάχιστο λάδι. Χρησιμοποίησε το λάδι που έχεις κρατήσει στην άκρη, από την δεύτερη κονσέρβα τόνου! Επειδή ο τόνος είναι ήδη βρασμένος, τα μπιφτεκάκια δεν χρειάζονται πολύ ώρα ψήσιμο. Πρέπει να δημιουργήσουν μια κρούστα απέξω και να ψηθούν από μέσα τόσο, όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το αυγό. Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τέλος συνθέτεις το burger. To γεμίζεις με iceberg, φέτες κρεμμυδιού, μαγιονέζα, μουστάρδα και βάζεις και ένα μπιφτεκάκι τόνου. Δοκίμασε το! Είναι εξαιρετικό γεύμα και για περιόδους νηστείας ΤΙΡ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόνο σε νερό αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να στραγγίσεις πολύ καλά τον τόνο,. Διαφορετικά το μίγμα θα βγει νερουλό και δεν θα δέσει.

video Food IQ ~ Tuna Burger ~ Από επεισόδιο τόνου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

13 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ Μ λέει:

    πολυ ενδιαφερον φαινεται!!

  2. Ο/Η 1993helengirl λέει:

    εγω παίρνω τόνο σε νερό όχι σε λάδι! δεν εμπιστεύομαι τα λάδια κονσέρβας! δεν είναι οκ αμα βάλω τόνο απο νερό κ προσθέσω μόνη μου ελαιόλαδο?? νομιζω οκ θα ναι..

  3. Ο/Η FTBLETSAS λέει:

    και νοστιμο!

  4. Ο/Η mixalisbakalianos λέει:

    πεινασα…….. 🙂

  5. Ο/Η KATIA25100 λέει:

    θα το φτιάξω σίγουρα στα κάρβουνα αμα ψηθεί κιόλας ααααααμας κάνεις ζήμια 😛

  6. Ο/Η Alicia6181 λέει:

    απλα τελειο… και για καλοκαρι ο,τι πρεπει…

  7. Ο/Η tassaras24 λέει:

    kali fasi kai epsaxna kati tetoio. thnx!

  8. Ο/Η FTBLETSAS λέει:

    Ναι ειναι καλυτερα να βαλεις δικο σου καλο λαδι.. Απλα αν θες να αποθηευσεις καποια ποσοτητα τροφιμων ειναι καλυτερα με λαδι επειδη συντηρειται καλυτερα και εχει περισσοτερο φαγητο (θερμιδες) ανα κονσερβα!

  9. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ Μ λέει:

    θα το δοκιμασω συντομα και θα σου πω!! 🙂

  10. Ο/Η FTBLETSAS λέει:

    ;-)

  11. Ο/Η FTBLETSAS λέει:

    Γεια σου Κατια! Ευχαριστω!! θα χαρω να μου πεις πως βγηκαν! 

  12. Ο/Η FTBLETSAS λέει:

    Περιμενω κι εγω εντυπωσεις!!!

  13. Ο/Η sophaki92 λέει:

    μόλις είδα την αναφορά στο description!! ευχαριστώ πολύ πολύ Ευτύχη μου 😉
    είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *