ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΕ ΒΑΖΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη. Ρίχνουμε ένα μέρος από τη ζάχαρη, σιγά-σιγά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη. Έτσι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και όταν όλη πάρει σκούρο χρώμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ’ αυτήν. (Προσοχή να μην ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού). Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει κάτω από τους 40º-35ºC, ρίχνουμε το βούτυρο, ομοιογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Χρόνος προετοιμασίας: 16 λεπτά
Βάρος: 600 γρ.

ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο αλατισμένο Lurpak

Χρησιμοποιείται ως άλειμμα στο ψωμί, ως επικάλυψη σε κέικ, ως butterscotch σε παγωτά, μους, κρέμες, κ.λπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *