ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Το ένα μέρος το τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή τσέρκι. Στα άλλα δύο ρίχνουμε το αντίστοιχο χρώμα ανακατεύοντας απαλά και τα βάζουμε σε δύο αντίστοιχα τσέρκια ή ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
Βράζουμε το γάλα και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό ,ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τη παχύρρευστη κρέμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σ΄ ένα ψηλό τσέρκι 24 τοποθετούμε το κόκκινο παντεσπάνι. Το βρέχουμε με το σιρόπι, αδειάζουμε το 1/3 της μους, βάζουμε το λευκό παντεσπάνι, το ραντίζουμε, αδειάζουμε την μισή μους από αυτή που έμεινε. Καλύπτουμε και με το πράσινο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Την υπόλοιπη μους την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους που έμεινε.

Μερίδες: 14
Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
10 αυγά
λίγες σταγόνες κόκκινο και πράσινο χρώμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
100 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
900 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη Nestle dessert
450 γρ. γάλα
600 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη Arl

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *