ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το κονιάκ και τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα, τα μουλιάζουμε για ένα βράδυ και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε τον πολτό των ξερών φρούτων και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 22 Χ 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε.
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά και περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Μερίδες: 9

ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα)
100 γρ. κονιάκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 λεμόνι κομμένο στα 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.