ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτή ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι η φασόλια. Ψήνουμε στους 160-170οC σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε στα 20 λεπτά αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Αλέθουμε τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να καραμελώνει στους 106º C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια ακριβώς εκτέλεση ακολουθούμε και με μάντολες από μέλι.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 8 – 10

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
125 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500 γρ. κόκκινες μάντολες Κεφαλονιάς
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *