ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50-55ºC. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. ή σε μία λαδόκολλα, σε πολύ λεπτό πάχος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό μέσα στην καραμέλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς. Ομοιογενοποιούμε και ανακατεύουμε με τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει σε παχύρρευστη μορφή, πολύ απαλά. Γεμίζουμε πάνω από το μπισκότο μέσα στο τσέρκι. Αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει και σερβίρουμε με ζεστή σως σοκολάτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω απ’ αυτή το γάλα με την κρέμα καυτή και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε κάνοντας καλή ομοιογενοποίηση, σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Μ’ αυτό σερβίρουμε το γλυκό.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 10-12

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη καβουρδισμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδι αυγού
50 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
Μία δόση βασική συνταγή καραμέλας από το βάζο (600 γρ. περίπου)
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
100 γρ. γάλα
200 γρ., κρέμα γάλακτος Arla
300 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
½-1 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *