ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ITSLI

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό από μισό λεμόνι και τη βανίλια. Βράζουμε για 7 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά–σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλά στα χέρια και να είναι απαλή.
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε ν’ ανοίξουν, βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και τα κλείνουμε. Κεντάμε την επιφάνεια τους με την άκρη του πιρουνιού, οριζόντια και κάθετα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βουτάμε ζεστά ένα–ένα στο κρύο σιρόπι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βάρος: 1 κιλό

ΥΛΙΚΑ
600 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
190-200 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
150 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
400 γρ. ζάχαρη
200 – 250 γρ. νερό
1 βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *