ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ PRINCESSTARTA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά μαζί με την αμυγδαλόσκονη ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 24 – 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο – 170οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 οριζόντιες φέτες, τοποθετούμε τη μία σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. Εάν δεν διαθέτουμε τσέρκι με τέτοιο ύψος, μπορούμε να το προεκτείνουμε με μία λαδόκολλα που θα βάλουμε εσωτερικά περιφερειακά. Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή κατευθείαν από την κατσαρόλα και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα παντεσπανιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, όχι στην κατάψυξη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί και αφού ξεφορμάρουμε την τούρτα, την καλύπτουμε περιφερειακά με την άγλυκη σαντιγί και στην επιφάνειά της δημιουργούμε ένα βουναλάκι. Χρωματίζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής το μάρτζιπαν και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Με αυτό το φύλλο καλύπτουμε όλη την τούρτα και στο κέντρο τοποθετούμε το ζαχαρωτό τριαντάφυλλο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
500 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
500 γρ. μάρζιπαν
4-5 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 ροζ ζαχαρωτό τριαντάφυλλο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *