Κεικ με ινδική καρύδα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μία πλαστική κουτάλα. Στο τέλος, ρίχνουμε το γάλα καρύδας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμα φόρμα του κέικ 30Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για άλλη μισή. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν είναι υγρό ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά γιατί το κέικ θα «κάτσει».

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
250 γρ. αλεύρι
180 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
50 γρ. γάλα καρύδας
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.