Κόκορας κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια και φέτα
Μια παραδοσιακή συνταγή από την Έστερ Σαρφατή και τον Γιάννη Γκελντή
Υλικά
2 κιλά κόκορα τεμαχισμένο σε μερίδες
500 γρ. μακαρόνια Νο 2
250γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι — πιπέρι
5 γρ. κανέλλα τριμμένη
2 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
500ml ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου
50 γρ. χυμό ντομάτας