Σουφλέ με ζυμαρικά και Philadelphia

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 6-7 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 13-16 λεπτά

Υλικά

400 γρ. πέννες βρασμένες 6-7 λεπτά
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
480 ml γάλα
200 γρ. Philadelphia
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
4 κρόκους αβγού
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες για 6-7 λεπτά και τις σουρώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200˚C.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
Περιχύνετε με το γάλα και αφήνετε να δέσει μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ.
Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το Philadelphia κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει . Επίσης, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, τους 4 κρόκους αβγού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύετε τη μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά και προσθέτετε τη μισή γραβιέρα.
Ταυτόχρονα χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέτετε τη μαρέγκα, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετείτε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε στο φούρνο για 13-16 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *