Τονομακαρονάδα-Νόστιμη Γη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
1 ½ πακέτο μακαρόνια MISKO Σπαγγέτι Νο 6
3 βαζάκια τόνο ALELMA ALONISSOS FINE DELICATESSEN
½ σφηνάκι Λευκό Βαλσαμικό Ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 σφηνάκια Θεσσαλικό Τσίπουρο Γλυκανισάτο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
2-3 μικρά πιπεράκια καυτερά ΜΠΑΧΑΡ
1 γερή πρέζα μαύρο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
Αλάτι ΓΛΑΡΟΣ Ψιλό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μπρόκολο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 πιπεριές Φλωρίνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 χούφτα ελιές ψιλοκομμένες
Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και το μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά!
Σβήνουμε τα λαχανικά με λίγο τσίπουρο με γλυκάνισο προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλουν. Προσθέτουμε καυτερά πιπεράκια και μερικές σταγόνες λευκού ξυδιού balsamico. Προσθέτουμε όλα τα είδη τόνου καλά στραγγισμένο από την κονσέρβα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα σε άφθονο νερό που βράζει προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και τα μακαρόνια al dente περίπου 2 λεπτά νωρίτερα από τις οδηγίες τους.
Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μακαρόνια να σιγομαγειρευτούν για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *