ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το μίγμα με το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Χωρίζουμε τη σφολιάτα* σε 3 ίσα μέρη. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά για να μαλακώσει και να ομοιογενοποιηθεί η κρούστα, απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κρέμα.

Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγο κακάο.

———————————–

*ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ:
Σ’ ένα σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά ή χρησιμοποιούμε το μίξερ ανακατεύοντας με το γάντζο, να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Φτιάχνουμε μια μπάλα και τη χαράζουμε μ’ ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε ξεκινώντας από τις 4 γωνίες που σχηματίζει ο σταυρός. Στο κέντρο τοποθετούμε το βούτυρο που το έχουμε κτυπήσει ελαφρώς. Φέρνουμε τις 4 γωνίες στο κέντρο και καλύπτουμε το βούτυρο. Μ’ έναν πλάστη πιέζουμε και ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο. Το τυλίγουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 4 φορές. Κατόπιν, ανοίγουμε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του πλάστη και με λίγο αλεύρι, κάτω από 5 χιλιοστά. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, μ’ ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά τουλάχιστο, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα. Γυρνάμε τη σφολιάτα, πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα έως ότου τρίβεται η σφολιάτα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ: 500 γρ. αλεύρι σκληρό 15 γρ. αλάτι 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. νερό 200 γρ. βούτυρο (παγωμένο, από το ψυγείο) ή 500 γρ. έτοιμη σφολιάτα καλής ποιότητας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 700 γρ. φρέσκο γάλα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 160 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών 2 αυγά 80 γρ. κορν φλάουρ 160 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 70% κακάο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *