ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ-ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε (σε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει) για 30–45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-40 εκ. Αλείφουμε τα μισά φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και απλώνουμε πάνω από τα φύλλα. Απλώνουμε τα τεμαχισμένα πορτοκάλια πάνω από το ταχίνι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να κρυώσει ώστε να μπορούμε να τον κόψουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130οC για 2-2½ ώρες. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί με το πορτοκάλι σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τον κρύο μπακλαβά με το σιρόπι ζεστό.

Σημείωση: Επηρεασμένος από τη συνταγή του κυρίου Γιάννη Κυριαζή από τη Βόρεια Ελλάδα.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 24

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. φύλλα κρούστας για μπακλαβά
250 γρ. ταχίνι
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
200 γρ. μέλι
250 γρ. βούτυρο Lurpak
300 γρ. πορτοκάλια βρασμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100 γρ. μέλι
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
1 πορτοκάλι πλυμένο και κομμένο σε κύβους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *