Εκμεκ κανταίφι με σοκολάτα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε μια λαμαρίνα, ψήνουμε στους 160οC μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ρόδισμα και από την άλλη πλευρά. Τα απλώνουμε σ’ ένα ταψί και τα σιροπιάζουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα και τα 60 γρ. ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 60 γρ. ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σε αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ομογενοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού. Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για 4–5 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).

Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Μερίδες: 14

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες δύο πόντους

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
750 γρ. γάλα
750 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κορν φλάουερ
120 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη Nestle dessert

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *