Καρυδόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, τον τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 60 λεπτά. Αν δούμε να παίρνει γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε στους 160οC.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 2–4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
400 γρ. καρύδια τριμμένα
2 κουτ. του γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο τριμμένο
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2–4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
300 γρ. τυρί κρέμα Arla Buko
150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *