ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ DEVIL S CAKE

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ .
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών. Οταν ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε την κανέλα ,το αλάτι και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24-25 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 55-60′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη γκανάζ να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να αλείφεται.
Οταν το κέικ έχει κρυώσει, το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζοντίως στη μέση, ώστε να πάρουμε 2 ισόπαχους δίσκους. Αλείφουμε τον ένα δίσκο με μία στρώση από τη σοκολάτα της επικάλυψης. Από πάνω τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του καθώς και τα τοιχώματα του κέικ με την υπόλοιπη σοκολάτα της επικάλυψης.
Xρόνος προετοιμασίας:1 ώρα
Μερίδες: 12-14

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
230 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους Lurpak
400 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
100 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert τεμαχισμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
400 γρ. σοκολάτα Nestle dessert
250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Απάντηση